Akoestische plafonds

Een akoestisch plafond bestaat uit geluidsabsorberende platen of panelen met de bedoeling de nagalmtijden binnen een bepaalde ruimte te verlagen om zo een wenselijke, en in sommige situaties, zelfs vereiste akoestiek te creëren.

Oorzaken slechte akoestiek

De inrichting van woon-, leef- en werkruimtes bevatten soms harde materialen. Natuurstenen of hardhouten vloeren, het gebruik van veel glas in deuren en ramen en het ontbreken van zachte vloer- en muurtapijten zijn zaken die de akoestiek zeker niet ten goede komen. Toch is een goede akoestiek te allen tijde gewenst en is er zelfs (in Nederland) een ARBO-wetgeving van kracht die binnen kantoorgebouwen een bepaalde akoestiek vereisen. Lange nagalmtijden en hinderlijke echo’s kunnen namelijk de verstaanbaarheid binnen bepaalde ruimten zeer nadelig beïnvloeden, een gevolg dat zelf weer de oorzaak kan zijn van een slechte werkomgeving.

Dit word veel toegepast in call centers waar veel gebeld word of kantoor ruimtes waar veel overlegt en gebeld word. Maar in een geluidsstudio of een bioscoop is het ook een aanrader. Als u meer informatie en de vele mogelijkheden wilt weten neem dat gerust contact op voor vrijblijvend advies.